CONEIX EL MDC

Benvolgut lector,

Et donem la benvinguda a aquest nou portal web, que pretén ser un instrument per donar a conèixer els resultats d’un nou “think tank” , d’arrel humanista, socialcristiana i una perspectiva territorial i des del món rural.

L’origen del Moviment Demòcrata Català es remunta al 2013, quan un grup de militants d’Unió Democràtica de Catalunya liderats per Josep Maria Vila d’Abadal i contraris a la gestió de Josep A. Duran i Lleida al capdavant s’escindiren del partit i fundaren una nova organització que representés l’autèntica Unió, la dels fundadors, i que fos un instrument més al servei del País.

L’associació es renova amb un altre plantejament, conservant però l’aportació ideològica que en el seu moment MDC va fer en la seva primera Convenció Nacional, a Vic.  Volem omplir un buit ideològic clamorós.

Ens definim, doncs, des de l’humanisme cristià, però també des del territori i la seva gent, que són indestriables.  La nostra defensa del món rural, però, es fa des del respecte al patrimoni natural i biològic del nostre país, que és una garantia del benestar de tots i, alhora, d’estima i conservació del país en el qual vivim.

Defensem una Catalunya sobirana i independent a través de vies pacífiques, acordades, legals i sempre ajustades a dret. Creiem en l’ordre social i en compliment de les lleis com principis bàsics per garantir i enfortir la democràcia. Per tant, la independència no pot assolir-se per vies unilaterals.

Som molts els reptes que té  la societat catalana d’avui. És per això que volem parlar de moltes coses: del País, la immigració, la integració i la identitat nacional, la natalitat, la família, el territori , la diversitat religiosa, etc. Per això, comptem amb un equip ampli de col·laboradors. Però podem ser molts més.

L’associació admet, doncs, la possibilitat d’integrar-s’hi  com a associat o com a membre del “think tank”.

Tot esperant, doncs, que t’interessi la pàgina, que ens visitis sovint i, si pot ser, que ens  hi ajudis, rep una cordial salutació,