CONEIX EL MDC

Benvolgut lector,

Et donem la benvinguda a aquest nou portal web, que pretén ser un instrument per donar a conèixer els resultats d’un nou “think tank” , d’arrel humanista, socialcristiana i una perspectiva territorial i des del món rural.

L’origen del Moviment Demòcrata Català es remunta al 2013, quan un grup de militants d’Unió Democràtica de Catalunya liderats per Josep M. Vila d’Abadal i contraris a la gestió de Josep A. Duran i Lleida al capdavant   s’escindiren del partit i fundaren una nova organització que representés l’autèntica Unió, la dels fundadors, i que fos un instrument més al servei del País.

Avui, quatre anys més tard i en un context prou diferent, l’associació es renova amb un altre plantejament, conservant però l’aportació ideològica que en el seu moment MDC va fer en la seva primera Convenció Nacional, a Vic.  Volem omplir un buit ideològic clamorós.

Ens definim, doncs, des de l’humanisme cristià, però també des del territori i la seva gent, que són indestriables.  La nostra defensa del món rural, però, es fa des del respecte al patrimoni natural i biològic del nostre país, que és una garantia del benestar de tots i, alhora, d’estima i conservació del país en el qual vivim.

Defensem, doncs, una nova forma de vida dins una Catalunya lliure i independent.  Som molts els reptes que té  la societat catalana d’avui . ÉS per això que volem parlar de moltes coses: del País, la immigració, la integració i la identitat nacional, la natalitat, la família, el territori , la diversitat religiosa, etc. Per això, comptem amb un equip ampli de col·laboradors. Però podem ser molts més.

L’associació admet, doncs, la possibilitat d’integrar-s’hi  com a associat o com a membre del “think tank”.

Tot esperant, doncs, que t’interessi la pàgina, que ens visitis sovint i, si pot ser, que ens  hi ajudis, rep una cordial salutació,